Kalo: Politizimi s’i shërbeu përplasjes me armikun e padukshëm

Pandemia nga Covid-19 në Shqipëri po largohet të paktën përkohësisht. Mjeku infeksionist Tritan Kalo, përmes një postimi në rrjete sociale thotë se politika nuk ndihmoi bluzat e bardha në luftën, por ishin “stërkëmbësh” dhe pengues përgjatë përpjekjeve.

”Një intervistë e sotme me Al-Jazzeira International bazuar në Londër. Larg politizimit të punës plot përkushtim e profesionalizëm të qindra-mijëra mantelbardhëve e anëtarëve të tjerë të stafit mjeksor, për t’u shërbyer të sëmurëve të prekur nga virusi i Sars-Cov2, përgjatë këtyre 18 muajve të “flamës mbarëbotërore”, pandemisë së Covid-19. Politizimet e tejskajëshme kudo në botë përfshirë edhe vëndin tonë, jo vetëm që nuk i shërbyen përplasjes me këtë “armik të padukshëm”, por përkundrazi ato ishin “një stërkëmbësh” pengues përgjatë përpjekjeve titanike dhe jetëriskuese të stafit mjeksor. Koha do të jetë gjykatësi më i drejtë i punës e i përpjekjeve tona”, shkruan Kalo.

SHKARKO APP