Kampi në Gjadër, Italia sjell materiale përmes Portit të Shëngjinit. Refugjatët e parë do vijnë më…

Italia sjell materiale dhe mjete të rënda përmes Portit të Shëngjinit që përdoren për ndërtimin e qendrës për pritjen e emigrantëve në Gjadër.

Po punohet për ngritjen e një muri rrethues 7 metra i lartë, që do të përdoret për të penguar daljen e mundshme të emigrantëve nëse do të ketë tentativa të tilla e më pas godinat. Gjtihashtu po investohet edhe për rregullimin e rrugës që të çon në Gjadër.

Refugjatët e parë pritet të mbërrijnë më 20 maj. Ata do priten në një strukturë në Portin e Shëngjinit dhe nga aty do të transportohen me autobusë rreth 35 km në kampin e Gjadrit.

SHKARKO APP