Sot festa e mësuesit, 136 vite më parë u hap Mësonjëtorja e Parë Shqipe në Korçë

Dita e mësuesit, 7 marsi festohet sot në të gjitha shkollat e vendit.

Në këtë ditë organizohen aktivitete të shumta në shenjë falënderimi për mësuesit dhe punën që kryejnë në edukimin e brezit të ri.

136 vite më parë në qytetin e Korçës u hap Mësonjëtorja e Parë Shqipe, një ngjarje me rëndësi madhore në përpjekjet e popullit shqiptar për të krijuar shkollën e vet kombëtare.

7 Marsi, Dita e Mësuesit, shënohet si një ngjarje me rëndësi kulturore në gjitha trojet tona shqiptare. Në këtë ditë ne të gjithë së bashku kujtojmë mësuesit tonë të parë që na mësojnë shkronjat shqipe.

SHKARKO APP