Zgjedhjet e reja në Himarë, media greke: Opozita në garë me biznesmenin që jeton dhe punon në SHBA

Për zgjedhjet e reja lokale në Himarë, gazeta më e madhe greke, ”Kathimerini” shkruan se organizata Omonia që përfaqëson minoritetin etnik grek në Shqipërinë e Jugut dhe partitë e opozitës shqiptare zgjodhën si kandidat të përbashkët në zgjedhjet e përsëritura bashkiake të 4 gushtit në Himarë, Petro Gjikuria, një shqiptar etnik grek që jeton dhe punon në Shtetet e Bashkuara. Kandidimi i tij pritet të shpallet zyrtarisht në Himarë në orët në vijim, por Gjikuria e ka bërë të ditur këtë të enjten përmes një postimi në Facebook. Zgjedhjet e Himarës u vendosën pasi në një vendim të diktuar politik, KQZ i hoqi mandatin e Fredi Belerit, i cili u dënua me dy vjet burg, mbyll shkrimin gazeta greke.

 

SHKARKO APP