Gjermanët të pakënaqur me Olaf Scholz, debate në qeveri për shpenzimet publike

Shumica e gjermanëve duken të pakënaqur me udhëheqjen e kancelarit Olaf Scholz për herë të parë që kur ai mori detyrën në 2021, sipas një sondazhi të publikuar në fund të një jave tensioni në koalicionin qeverisës trepartiak mbi shpenzimet publike.

51% e të anketuarve në sondazhin e kryer në emër të rrjetit ZDF thanë se ishin të pakënaqur dhe vetëm 43% thanë se ishin të kënaqur me punën e kancelarit si kreu i koalicionit qeveritar të Social Demokratëve, të Gjelbërve dhe Demokratëve të Lirë.

Të mërkurën, qeveria Solz dështoi të miratojë një projekt-ligj për miliarda euro në lehtësimin e taksave të kompanisë, i vënë veton nga ministri i familjes së të Gjelbërve, i cili po bën thirrje për miliarda fonde shtesë për përfitimet e fëmijëve.

Pavarësisht rezultatit të sondazhit, Olaf Solz mbetet politikani i dytë më popullor në Gjermani pas ministrit të Mbrojtjes Boris Pistorius.

SHKARKO APP