“Nuk marrim frymë”, dhjetëra të vdekur nga vapa

I nxehti i madh ka prekur Meksikën dhe ka marrë me dhjetëra jetë njerëzish, e mijëra të tjerë kanë probleme shëndetësore që lidhen me temperaturat e larta.

Moti i ngrohtë i nisur atje që në mes të marsit vazhdon deri në tetor, por në muajin maj një sërë qytetesh meksikane thyen rekordet e nxehtësisë.

Autoritetet shëndetësore lokale flasin për mbi 155 jetë të humbura në më shumë se re muaj; 30 nga këto raste u shënuan vetëm ne periudhën ndërmjet 13 dhe 18 qershorit.

SHKARKO APP