Slloveni, gjysma e vendit është shkatërruar nga stuhitë! Kryeministri Golob: 500 mln euro dëme nga përmbytjet

Stuhitë kanë shkaktuar përmbytje shkatërruese për Sllovoninë, ku mijëra banorë kanë braktisur shtëpitë.

Vendi është përballur me “katastrofën më të madhe natyrore” në historinë e saj, tha të shtunën kryeministri Robert Golob, pasi përmbytjet shkatërruese shkaktuan dëme të vlerësuara në 500 milionë euro.

Mijëra njerëz janë detyruar të evakuohen nga shtëpitë e tyre dhe shumë prej tyre u shpëtuan me helikopterë ose zjarrfikës në varka. Shumë rrugë e autostrada u mbyllën, dhjetra ura janë shembur gjithashtu dhe autoritetet u kanë kërkuar njerëzve që të mos shkojnë askund derisa dëmet të vlerësohen plotësisht.

SHKARKO APP