USA Today: Votoni për kë të doni, vetëm për Trampin jo!

SA Today është e vetmja gazetë e madhe amerikane që, në gjithë historinë e saj, nuk u ka bërë thirrje asnjëherë lexuesve të votojnë për një kandidat apo për një tjetër. Sot ajo e theu këtë traditë – u bëri thirrje lexuesve të saj që të votojnë për kë person të duan në nëntor, për sa kohë që ai person nuk e ka emrin Donald Trump.

Trump-i ka tradhëtuar premtimet e bëra nga të gjithë presidentët amerikanë pas Luftës së Dytë Botërore, shkruan bordi editorial i gazetës. Ndër premtimet, përmendet mbështetja e pakushtëzuar për aleatët e NATO-s, kundërshtimi i palëkundur ndaj agresionit rus, dhe garancia absolute e pagimit të obligacioneve të thesarit amerikan.

Sipas bordit editorial të USA Today, Trump-i ka shprehur një admirim shqetësues për udhëheqës autoritarianë dhe një respekt të vogël për garancitë kushtetuese të demokracisë. Respublica.alE.Z

SHKARKO APP