Braçe debat me deputetët demokratë për koncesionet: Në kohën tuaj bëhej ”rruajtje”, i merrnit të gjitha

Në Kuvend po diskutohet projektligji për zgjatjen afatit të ligjit për investimet strategjike. Deputeti socialist Erion Braçe, u përplas me kolegët demokrat për dhëniet e koncesioneve nga qeveria Berisha. Braçe tha se në atë kohë nuk bëhej fjalë për sterilizim por për rruajtje, që i merr të gjitha dhe nuk i kthen më.

”3 muaj para se të iknit nga pushteti i bë kontrolli teknik i mjeteve. Koncesioni i pullave fiskale që do të bëhet publik. Koncesioni markimit që mund të ishte publik dhe koncesioni pasaportave që është bërë publik tani. Ajo forma e koncesionit mund të quhet edhe sterilizimi. E kuptoni që shitja nuk është satilizim, por depilim ose rruajtje që thuhet në shqip i merr të gjitha dhe nuk i kthen më.

Ose mund të bëjmë transparencë me shitjet atëherë dhe tani. Për ideologji unë jam kundër. Unë mendoj se interesi publik mund të mbrohet shumë mirë me pronë publike. Ju të djathtët na keni dhënë atë modelin që mbetet, për të shkatërruar pronën publike dhe për ti dhënë mundësi vetëm privatëve.

Zhgënjehem kur thoni ka ndonjë në burg nga këta, e di shumë mirë mor burrë se ka edhe parashkrimi për korrupsionin dhe e ke bërë ti. Jo ti e kanë bërë juristët dhe ka që çke me të por kur sta do qejfi ty natyrisht që nuk ka”,-tha Braçe.

SHKARKO APP