DASH paralajmëron sanksione të reja: Synimi ynë, çrrënjosja e korrupsionit në Ballkanin Perëndimor

Departamenti i Shtetit ka si synim që të çrrënjos korrupsionin në Ballkanin Perëndimor. Deklarata është bërë nga zëdhënësi i Departamentit të Shtetit Amerikan, Ned Price në një konferencë për media. Sipas tij, metoda më e mirë për ta bërë këtë është sanksionimi.

I pyetur në lidhje me shpalljen “non grata” të Diana Kajmakoviç, një ish-prokurore në Prokurorinë e Bosnjë-Hercegovinës, zëdhënësi i DASH u shpreh se ajo ishte përfshirë në akte korrupsioni.

“Pra, një nga qëllimet tona kur bëhet fjalë për Ballkanin Perëndimor është të punojmë me qeveritë dhe të punojmë me njerëzit e rajonit për të synuar, për të hequr dhe çrrënjosur korrupsionin. Dhe sanksionet janë një mjet i rëndësishëm për ta bërë këtë. Ne e shpallëm dhe Thesari njoftoi sanksionet këtë mëngjes ndaj një prokuror të përgjithshëm të shtetit i cili ishte përfshirë në akte korrupsioni. Ne kemi dhënë informacion në atë deklaratë. Thesari mund të ketë informacion shtesë në lidhje me bazën për atë përcaktim. Dhe sanksionet do të mbeten një mjet i rëndësishëm, kur bëhet fjalë për rajonin dhe bëhet fjalë për qëllimin tonë, qëllimin që ne ndajmë me qeveritë dhe njerëzit në rajon, pra për çrrënjosjen e korrupsionit”,- tha Price.

SHKARKO APP