Këto lloj frutash nuk duhen ngrënë me stomakun bosh për mëngjes

Konsumimi i frutave është një mënyrë e shkëlqyer për të futur lëndë ushqyese të rëndësishme në dietën tuaj, por disa lloje frutash nuk rekomandohen të hahen që në fillim të ditës, veçanërisht jo me stomakun bosh.Këto ushqime duhet të shmangen plotësisht ose të hahen në sasi më të vogla sepse mund të shkaktojnë probleme me stomakun dhe tretjen.

Frutat si portokalli, grejpfruti dhe limonët janë shumë acid dhe mund të shkaktojnë urth ose acarim stomaku nëse konsumohen me stomakun bosh. Aciditeti i këtij fruti mund të shkaktojë zbaticë acidi tek disa individë, pra të kthejë përmbajtjen e stomakut nga stomaku në ezofag.

Ananasi përmban bromelainë, një enzimë që mund të shkaktojë probleme me stomakun ose diarre nëse konsumohet në sasi të mëdha. Siç raporton portali Health Shots, për arsyet e mësipërme, ky frut i ëmbël nuk rekomandohet për mëngjes dhe sidomos jo me stomakun bosh.

Manaferrat janë shumë ushqyese dhe të shëndetshme, por mund të kenë edhe shumë acid. Acidi që gjendet tek manaferrat mund të shkaktojë shqetësim gastrointestinal ose refluks acidi nëse hahet me stomakun bosh. Nëse ju pëlqejnë manaferrat dhe dëshironi t’i hani për mëngjes, shtoni ato në smoothie ose në kombinim me tërshërën. Pavarësisht përmbajtjes së lartë të ujit, shalqiri mund të shkaktojë probleme, raporton Health Shots. Arsyeja pse shalqini nuk duhet konsumuar në mëngjes me stomakun bosh është se përmbajtja e lartë e fruktozës mund të shkaktojë shqetësime në stomak dhe fryrje.

SHKARKO APP