Elon Musk sërish njeriu më i pasur në botë, ia kalon dhe manjatit francez të Louis Vuitton

Elon Musk rimerr titullin e njeriut më të pasur në botë. Mbrojtësi i Teslës kalon Bernard Arnault dhe rikthehet në krye të botës sipas “Bloomberg Billionaires Index”. Aksionet e Teslas u mbyllën në Wall Street me 5.5% duke e shtyrë pasurinë e Musk në 187.1 miliardë dollarë. Në vend të kësaj, Arnault vlen 185.3 miliardë dollarë.

Për Musk, ky është një parakalim i rëndësishëm pas disa muajsh vështirësish të Teslës pas blerjes së Twitter.

Miliarderi i ishte afruar vitit 2023 me “vetëm” 137 miliardë, pasi humbi 200 miliardë në 2022 me blerjen e Twitter dhe frikën e investitorëve për pasurinë e Teslas me Musk të hutuar nga ‘cicërima’ e kompanisë dhe konkurrenca në rritje.

Miliarderi vizionar pranoi së fundmi se ndoshta do t’i duhet më shumë kohë për të stabilizuar rrjetin social, ndoshta deri në fund të vitit. Vetëm atëherë stafeta do t’i kalojë një CEO të ri. Musk i ka nënshtruar Twitter-it një kure drastike për dobësim, më shumë se sa përgjysmuar stafin e tij dhe duke eksploruar rrugë alternative për të rritur të ardhurat.

Muajt ​​e fundit kanë qenë veçanërisht të turbullta dhe aksionet e Tesla kanë vuajtur me aksionerët e shqetësuar nga spektri i një shitje të mëtejshme të aksioneve në gjigantin e makinave elektrike nga Musk për të përballuar shpenzimet dhe kostot e blerjes së shoqërisë sociale.

Pavarësisht frikës, Tesla e mbylli tremujorin e katërt me një kërcim fitimi prej 59% në 3.7 miliardë dollarë dhe të ardhura u rritën me 37% në 24.3 miliardë.

SHKARKO APP