Zgjedhjet 2025, ambasadori i OSBE: Zbatoni vendimin e Gjykatës Kushtetuese, të realizohet vota e diasporës

Kreu i prezencës së OSBE-së në Tiranë, Michel Tarran, u ka bërë thirrje palëve politike në vend që të zbatojnë vendimin e Gjykatës Kushtetuese dhe të bëjnë të mundur votën e diasporës.

“Sfidë e pazgjidhur ende zbatimi i vendimit të Gjykatës Kushtetuese duke përfshirë çështjen e votimit nga jashtë vendit. Secili shtet duhet të zbatojë atë model që i përshtatet me mirë sipas kontekstit. Çdo vendim, duhet të jetë prej konsensusit të të gjithëve. Ky konsensus duhet të bazohet në bashkëpunim dhe një qasje e tillë do të çonte në votimin nga jashtë vendit. OSBE është e angazhuar për të përmirësuar administrimin e zgjedhjeve dhe proceset zgjedhore. Ju ftoj ta shihni prezencën OSBE-së. Kur ka vullnet ka edhe zgjidhje”, tha Terran gjatë një tryeze të përbashkët diskutimi me KQZ-në për procesin zgjedhor me temë “Zgjedhjet 2025”.

SHKARKO APP