Ja si bënte plazh mbreti Ahmet Zogu në vitin 1925 (Foto)

Zak Topuzi një nga specialistët e turizmit shqiptar shkruan se në librin “The Albanians” të Edëin E. Jacques, turizmi Shqiptar e ka fillesën zyrtare me Qeverine e Mbretit Zog, që krijoi në 1936 “Entin Kombëtar të Turizmit”. Elita Shiptare filloj tëfrekuantonte plazhin e Durresit që në vitet 1925.

Edhe me mbresëlënëse është kjo iniciativë po të mendosh që Ahmet Zogu kuptoi rëndësine e turizmit për ekonominë e vëndit në një situatë aq të veshtirë, kur vihej në provë ekzistenca e shtetit Shqiptar dhe kushtet për të menduar dhe ofruar turizëm ishin gati zero. Por jo vetëm që pati vizionin të hidhte themelet e turizmit, por “pati dhe rezultate shumë te mira që vitin e parë”, – theksohet ne librin “The Albanians” te Edwin E. Jascues.

Foto e Mbretit Zog në Durrës – 1925

SHKARKO APP