Viti 1914/Intervista e Adem Boletinit në gazetën italiane: “Babai im, Isa Boletini, nuk ka vdekur”

Nga Aurenc Bebja*

Gazeta franceze, “Le Journal”, ka botuar, të premten e 26 nëntorit 1915, në faqen n°3, një shkrim për Isa Boletinin dhe zërat që qarkullonin për vdekjen e tij.

 Për tu dhënë fund këtyre dyshimeve, media franceze është bazuar në gazetën italiane, “La Tribuna”, e cila ka botuar, një ditë më parë  për këtë çështje, intervistën e saj me Adem Boletinin, djalin e atdhetarit shqiptar.

 Çfarë i ka rrëfyer asokohe Adem Boletini medias italiane ? Në vijim, do të gjeni shkrimin e plotë, të sjellë në shqip nga Aurenc Bebja – Blogu “Dars (Klos), Mat – Albania”:

 “Isa Boletini nuk ka vdekur

 Romë, 25 nëntor. – Adem Boletini, djali i Isa Boletinit, oficer në ushtrinë italiane, mohon vdekjen e babait të tij, agjitatorit të famshëm shqiptar. I intervistuar nga “La Tribuna”, ai deklaroi se nuk ishte në dijeni se babai i tij kishte vdekur. Madje, për vdekjen e të atit flitet shpesh.

 Isa Boletini ndodhet aktualisht  në Cetinje, tha ai. Pas rrethimit të Shkodrës, ai pranoi ftesën e qeverisë malazeze për të jetuar në kryeqytetin e vogël me dy vëllezërit e mi. Dy vëllezërit e mi të tjerë, bashkë me dy prej motrave të mia, janë me nënën time në Mitrovicë.  Isa Boletini ka një dashuri të madhe për vendin e tij dhe dëshiron një Shqipëri të pavarur”.

 (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)

SHKARKO APP