Histori/ Abati i Mirditës Prend Doçi dhe princi Preng Bib Doda, inicuesit e kryengritjes se vitit 1876 kundër turqve

Gazetari Gjergj Marku ka postuar shënimim dhe foton e mëposhtëme:
“Nga kalendar historik:
Më 27 dhjetor 1876, në kuvendin e krerëve të 12 bajrakëve u vendos fillimi i kryengritjes së përgjithshme kundra pushtimit turk. Kjo kryengritje pati në krye abatin e Mirditës Prend Doçin dhe princin Preng Bib Doda. Ishte një ndër kryengritjet që tronditi themelët e Perandorisë Osmane”.

SHKARKO APP