RD nxjerr dokumentat. Kokëdhima mori mbi 150 herë para shtetërore kur ishte deputet

Gazeta e partisë demokratike ka nxjerrë sot dokumenta ku pretendohet se deputeti Koço Kokëdhima ka fituar në kundërshtim me ligjin fonde publike gjatë kohës që ai ishte deputet. Gazeta gjithashtu i rreferohet pohimeve të avokatit të deputetit Artan Hajdari: “Avokati i Kokëdhimës nuk ka mohuar faktin se pasi mori mandatin e deputetit, Kokëdhima ishte ortak i vetëm i kompanisë “Abissnet” duke zotëruar 100% të aksioneve” shkruan RD. Nga data 2 gusht 2013 deri më datën 7 shkurt 2014, kompania “Abissnet” me 100% aksioner të vetëm deputetin Koço Kokëdhima, pra për 7 muaj kompania ka marrë para nga pasauria publike. “Gjatë debateve, deputeti demokrat Eduard Halimi pyeti avokatin e Kokëdhimës, nëse gjatë kohës që disa institucione publike kanë derdhur paratë në llogarinë e kompanisë për shërbimin e marrë, periudhë që ka të bëjë me muajin dhjetor të 2013, kohë kur Kokëdhima kishte disa muaj që kishte marrë mandatin e deputetit, a ishte Kokëdhima aksioner 100% i kompanisë. “Kjo është pasqyra e parave që kanë kaluar nga Thesari i Shtetit me përfitues ‘Abissnet’, është e datës 31.12.2013 në këtë datë, kanë kaluar para nga Qendra Kombëtare e Transfuzionit të Gjakut me përfitues ‘Abissnet’, ka qenë deputeti Koço Kokëdhima 100% aksioner i shoqërisë apo jo?”. Kësaj pyetjeje të deputetit Halimi, avokati i Kokëdhimës nuk hezitoi t’i përgjigjej duke bërë pohimin e radhës: “Po ka qenë” shkruhet në gazetë. Por demokratët pretendojnë se skandali ku është i përfshirë deputeti Kokëdhima, bëhet edhe më i thellë kur avokati i tij pranoi se Kokëdhima në muajin shkurt i shiti aksionet e kompanisë “Abissnet” tek “2K Group”, kompani që është ndërkohë në pronësi të po Kokëdhimës. Pra, në këtë rast, avokati i Kokëdhimës pranoi publikisht se Kokëdhima, aksionet e kompanisë “Abissnet” ia shiti vetes së tij. Kjo solli reagimin e menjëhershëm të deputetëve të opozitës. “Deputeti është në konflikt interesi kur ai është drejtues i organeve drejtuese të shoqërisë tregtare në momentin që është deputet. Dhe ne jemi të mendimit që organi kryesor drejtues vendimmarrës i shoqërisë tregtare është Asambleja e Ortakëve dhe Asambleja e Ortakëve sidomos në kushtet kur personi konkret është 100% zotërues i aksioneve është tërësisht vendimmarrës në këtë pozicion që ka. Në këto kushte, kur është edhe i vetmi ortak i shoqërisë, shoqëria e cila drejtohet nga asambleja e drejtuesve. Në këto kushte Kokëdhima që është edhe deputet edhe organ drejtues i shoqërisë aksionere është në konflikt interesi”, tha deputeti demokrat Ristani. Deri më tanio deputeti i sarandës është mbrojtur me faktin se ai i ka fituar tenerat gjatë kohës kur nuk ishte anëtar i kuvendit dhe këto para janë derdhur si rrezultat i marëveshjeve të nënshkruara më parë.

Swiss Digital Desktop Reklama
Swiss Digital Mobile Reklama

SHKARKO APP

KOHA JONË SONDAZH

Kush mendoni se duhet të jetë në emër të PD dhe opozitës kandidat për kryebashkiak në Tiranë?