Një në katër njerëz është gati të punojë 4 ditë në javë, edhe nëse paguhet më pak

Java e punës katërditore po merr vrull dhe njerëzit thonë se janë të gatshëm të heqin dorë nga punët që kanë, vetëm për të punuar diku tjetër katër ditë në javë.

Një shumicë, 61% e punëtorëve thonë se më mirë do të ishte një javë pune katërditore sesa pesë ditë punë sipas javës tradicionale.

33% thonë se do ta linin punën që kanë për një javë me një javë të shkurtuar, sipas një sondazhi të Monster me 868 punëtorë, kryer gjatë muajit mars.

Kjo është një pjesë e rëndësishme, thotë Vicki Salemi, eksperte e karrierës në Monster, duke shtuar se shifrat tregojnë një ndryshim në punëtorët që rishikojnë mënyrën se si ata i japin përparësi kohës së tyre brenda dhe jashtë punës.

Ndërsa kompanitë e mëdha teknologjike dhe financiare kanë njoftuar pushime të mëdha kohët e fundit, Salemi thotë se shumë punëtorë ende ndjejnë se kanë nevojë për më shumë fleksibilitet në punë.

Gjysma e të anketuarve thonë se do të ishin më produktivë me një javë pune të shkurtuar dhe 10% madje do të pranonin edhe një ulje page vetëm e vetëm për të punuar më pak ditë.

SHKARKO APP