Rekord në maternitetin e Ontarios në Kanada, bebja lind rreth 8 kilogramë

Foshnja e lindur disa ditë më parë në Kanada kishte një ndryshim të rëndësishëm nga të porsalindurit e tjerë, ishte pothuajse dyfishi i mesatares. Në veçanti, djali i vogël i Britteney Ayres, fëmija i pestë i familjes me emrin Sonny, në ditën e parë të jetës së tij ishte 55 cm i gjatë dhe peshonte rreth 8 kg. Jo çuditërisht, ai ka lindur me prerje cezariane. Ai theu kështu rekordin e 13 viteve të fundit në maternitetin në Ontario, ku erdhi në jetë.

Familja ka ende gjithashtu tre djem, 6, 5 dhe 3 vjeç, dhe një vajzë, 1 vjeç, të cilët gjithashtu kanë lindur të mëdhenj (djali dhe vajza më e vogël, gati 7 kilogramë), megjithëse jo aq sa motra e tyre.

Gjinekologu i familjes, Dr. Asa Ahimbisibwe, u tha gazetarëve se ata prisnin që Sonny të lindte i madh, “por jo aq i madh. Kur e vendosëm në peshore ishim të sigurt”, tha doktori, duke shtuar se kur e panë peshën e tij, mjekët dhe mamitë filluan të brohoritnin.

Gjinekologu i familjes, Dr. Asa Ahimbisibwe, u tha gazetarëve se ata gjithashtu prisnin që Sonny të lindte i madh, por jo aq i madh. Kur e vendosëm në peshore, tha doktori, mjekët dhe mamitë filluan të brohorisnin.

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, pesha mesatare e një djali të porsalindur është rreth 3.5 kg, ndërsa foshnjat më të mëdha zakonisht nuk i kalojnë 4.5 kg. Sipas Librit të Rekordeve Guinness, në vitin 1879 lindi foshnja më e rëndë në histori, ishte me peshë 11 kilogramë, por ai vdiq 11 orë pas lindjes.

SHKARKO APP