Pjesëmarrje e ulët në zgjedhjet presidenciale në Francë

Gjatë raundit final të zgjedhjeve presidenciale në Francë, deri në mesditë votuan një e katërta e francezëve të regjistruar.

Ministria e Brendshme tha se pjesëmarrja në orën 12 të mesditës ishte 26.41%. Kjo shifër është pak më e lartë se 25.48% e regjistruar në të njëjtën kohë gjatë votimit të parë dy javë më parë. Ajo ka rënë nga zgjedhjet presidenciale pesë vjet më parë.

Kandidatët që konkurrojnë janë presidenti liberal-konservatori Emmanuel Macron dhe kandidatja e ekstremit të djathtë Marine Le Pen.

Në zgjedhjet e 2017-ës, kur Macroni dhe Le Pen u përballën gjithashtu në raundin e dytë, deri në mesditë patën votuar më shumë se 28% e votuesve.

SHKARKO APP