Home Aktualitet Avokatja e po...

Avokatja e popullit bën kërkesën në Komision: Duam makina të reja, lëvizim me të vjetra

133
0

Avokatja e Popullit Erinda Ballanca ka qenë e pranishme sot në Komisionin e Ligjeve, ku po diskutohet në lidhje me projektbuxhetin e vitit të ardhshëm, ku kishte disa kërkesa për institucionin që ajo drejton.

Ballanca kërkoi që të zgjerojë stafin e saj me të paktën një person, që do të merrej me adresimin e çështjeve klimaterike dhe me mbrojtjen e gjeneratave të ardhshme.Po ashtu avokatja e popullit kërkoi disa mjete të reja, pasi sipas saj ato ekzistuese janë amortizuar dhe kërkojnë shumë para për mirëmbajtjen e tyre.

Në fund Ballanca pranoi se ajo është në fundin e mandatit në krye të institucionit, dhe kjo ishte hera e fundit që ajo del përpara Komisionit të Ligjeve.

“Jemi në pararojë të mbrojtes së të drejtave të njeriut. Ka një diferencë në buxhetin e avokaturës së popullit, që ka të bëjë me pagat. Ministria e Financave nuk na akomodon fondin total, dhe kjo ka të bëjë kryesisht me pagat e komisionereve, që kanë 2/3 e pagës së avokates së popullit. Është në kundërshtim me vetë ligjin. Çdo e drejtë që unë kam, ato duhet të kenë 2/3 e tyre.

Unë kam shënuar numrin total të stafit të avokatit të popullit, që janë 56 persona, përfshirë stafet mbështetëse. Hera e fundit që Avokati i Popullit ka pasur një shtesë punonjësish në nivel teknik ka qenë në 2014. Kam bërë kërkesë në mënyrë të vazhdueshme rritjen e stafit, të paktën të kemi të shtuar një punonjës në nivel ndihmës komisioneri. AP është mbrojtës i mbrojtësve të të drejtave të njeriut.

Shtimi i një njeriu që do të trajtojë mbrojten e të drejtave të njeriut, do të reflektohej dhe në progres raport, do të merrej me çështjen e ndryshimeve klimaterike, dhe mbrojtjen e gjeneratave të ardhshme. Mund të kemi dhe rialokim të zerave të buxhetit. Kërkesa e fundit është ajo për të përmirësuar punën e inspektimeve, mundësitë teknike nuk janë ato që duhet, lëvizim me automjete të viteve ’99 apo 2002.

Shpenzojmë shumë të ardhurave për mirëmbajtjen e tyre, sesa në rast se do të blinim një mjet me parametra më të mira. Jemi munduar që shumë nga çështjet ti zgjidhim me donatorë, duke u munduar që të mos prekim shifrën që na vjen nga buxheti i shtetit. Po përpiqemi maksimalisht vetë me donatorët, u falenderoj për vëmendjen dhe shpresoj që për herë të fundit që unë paraqitem, të mi plotësoni kërkesat që unë paraqita në emër të institucionit”, tha Ballanca në Komision.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit