Home KRYESORE Ish-Prokurori...

Ish-Prokurori i Përgjithshëm, Adriatik Llalla fiton azil politik në Itali

556
0

Ish-Prokurori i Përgjithshëm, Adriatik Llalla, ka fituar statusin e azilantit politik në Itali.

Në këtë mënyrë vendimi i marrë nga gjykata e Romës do të jetë një pengesë për ekstradimin e tij në Shqipëri, pas kërkesës së drejtësisë shqiptare.

Ish-kryeprokurori Llalla u shpall fajtor për mosdeklarim dhe fshehje pasurie. Ai akuzohet se nuk ka deklaruar një shumë prej rreth 7 mijë dollarësh për lindjen e djalit, shpenzimet që lidhen me ndërtimin e katit të tretë të banesës si dhe shkollimin e vajzës në Gjermani. Gjithashtu ndaj ish-kryeprokurorit gjykata vendosi edhe konfiskimin e pasurisë. Më konkretisht bëhet fjalë për një apartament në Durrës dhe rreth 22 mijë m2 tokë arë në periferi të Tiranës. Në vendimin e saj Apeli i GJKKO-së, thotë se ish kryeprokurori për 5 vite nuk duhet te ushtrojë asnjë funksion publik. Ish-kryeprokurori Adriatik Llala, i arratisur nga vendi para vendimit të formës së prerë që e dënoi me dy vjet burg për “fshehje të pasurisë”, u arrestua në Itali në dhjetor te vitit të kaluar.

Tashmë Adriatik Llalla nuk mund të ekstradohet në Shqipëri.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Kryesore

Me shume nga Kryesore

Lajmet e Fundit

Te Fundit