Home ShowBiz Si të veproni...

Si të veproni nëse dëshironi të shihni mesazhet e fshira në WhatsApp

62
0

Qëkur aplikacioni WhatsApp ofroi ​​​​mundësinë për t’i fshirë mesazhet pas dërgimit, zbulimi i mënyrës së shikimit të mesazheve të fshira është bërë një sfidë për këdo që ka disa aftësi kompjuterike.

Mesazhet fshihen përgjithmonë nga telefoni juaj dhe ai i marrësit, por nuk është e pamundur t’i rikuperoni. Ndër aplikacionet e shumta të krijuara për të kapërcyer këtë funksion, tre janë më të akredituarit dhe më të njohurit.

WhatsRemoved, i disponueshëm për Android, kërkon leje për të lexuar dhe ruajtur njoftimet e WhatsApp në smartphone tuaj dhe regjistron çdo mesazh të marrë. Kur e nisni për herë të parë, duhet të zgjidhni aplikacionet që dëshironi të monitoroni, përveç WhatsApp-it, mund të rikuperoni edhe të dhëna nga aplikacione të tjera mesazhesh dhe media sociale si Instagram. Në këtë mënyrë WhatsRemoved+ nuk do t’i ruajë të gjitha njoftimet, por vetëm ato aplikacionet e të cilëve janë zgjedhur manualisht.

Pasi të vendoset, WhatsRemoved zbulon heqjen e mundshme të tekstit ose përmbajtjes dhe dërgon një njoftim për t’ju paralajmëruar se një mesazh ose skedar është fshirë. WhatsRemoved nuk funksionon nëse bisedat janë pa lidhje interneti, nëse kursimi i baterisë është aktivizuar dhe nëse dërguesi fshin menjëherë mesazhin e dërguar, me pak fjalë, disa nanosekonda pas dërgimit.

Aplikacioni i dytë, i disponueshëm për Android është NotificationHistory dhe ka avantazhin se nuk ka kufizime, duke punuar gjithmonë në çdo modalitet të telefonave celularë. Në praktikë është një regjistër i njoftimeve. Për ta përdorur atë, thjesht hapni kutinë që i referohet mesazhit të fshirë dhe kërkoni rreshtin që paraprihet nga prapashtesa. Aty do të gjeni 100 karakteret e para të mesazhit të fshirë.

Aplikacioni i tretë është Nova Launcher, i disponueshëm gjithashtu për Android dhe i dobishëm për të hyrë në historikun e njoftimeve. Thjesht shkoni te ” Aktivitetet”, më pas ” Cilësimet ” dhe zgjidhni “Regjistri i njoftimeve” për të krijuar lidhjen në ekranin tuaj bazë. Në këtë mënyrë mund të futni historikun e njoftimeve dhe të kërkoni për mesazhe WhatsApp të fshira nga një përdorues.

Megjithatë, është e mundur vetëm të rikuperoni mesazhet që janë parë, ose ato që janë hedhur gabimisht, për më tepër ju mund të shikoni vetëm 100 karakteret e para të mesazhit të fshirë, kështu që nëse është një mesazh shumë i gjatë, ai nuk mund të lexohet në tërësinë e tij. Regjistri nuk i ruan njoftimet përgjithmonë, por vetëm për disa orë, kështu që është mirë të ndërmerrni veprime menjëherë.

Sërish për pajisjet Android, është gjithashtu e mundur që të hyni në qendrën e njoftimeve të sistemit operativ dhe të kontrolloni historinë e njoftimeve për të rikuperuar mesazhet e fshira nga biseda. Fatkeqësisht, ata që kanë një iPhone do të kenë vënë re se aplikacionet që nxjerrin mesazhe nga dërguesit e penduar synojnë vetëm telefonat inteligjentë Android. Edhe ata që përdorin Apple dhe iOS mund të rikuperojnë mesazhet e marra dhe të fshira. Dr Fone, për shembull, është një softuer për rikuperimin e të dhënave që e kapërcen këtë problem.

Ju duhet të instaloni programin, të lidhni pajisjen me PC dhe të jepni autorizimet e kërkuara. Do të hapet një dritare në të cilën mund të zgjidhni “Mesazhet dhe bashkëngjitjet e WhatsApp” për të filluar skanimin e skedarëve që do të rikuperohen, klikoni “Reset” dhe më pas “Reset device” për të parë që mesazhet e fshira të rishfaqen në mënyrë magjike në smartphone tuaj. Këto programe, softuer dhe aplikacione janë të ligjshme dhe mund t’i gjeni të gjitha në Google Play dhe në dyqanet e ndryshme të aplikacioneve.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Showbizi

Më shumë nga Showbiz

Lajmet e Fundit

Te Fundit