Home Bota Forma e avion...

Forma e avionëve mund të ndryshojë dhe ka një arsye madhore për këtë

20
0

Avionët mund të ndryshojnë formë dhe avioni i së ardhmes mund të jetë trekëndësh.

Mbi një shekull aviacioni tregtar, nga Ford Trimotor në vitet 1920 deri te Boeing-u i sotëm dhe avionët e linjës Airbus, ka qenë një formë konstante. Aeroplanët janë praktikisht gjithmonë tuba të gjatë me krahë sportivë me motorë, të mbyllur poshtë dhe një stabilizues bishti në pjesën e pasme.

Startup JetZero po synon të bëjë një ndryshim radikal. Një avion në formë trekëndëshi që i ngjan një gjiganti manta ray në qiell, me një trup më të shkurtër, por që është i gjerë mjaftueshëm për të mbajtur ngarkesën.

Këta lloj avionësh synohet të konsumojnë gjysmën e sasisë së karburantit, nga sa duhet zakonisht për një fluturim. Kështu edhe ndotja e mjedisit është më e ulët.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Bota

Më shumë nga Bota

Lajmet e Fundit

Te Fundit