Home Kuriozitete Apple paralaj...

Apple paralajmëron përdoruesit e iPhone që bien në gjumë me telefonin e tyre

9
0

Apple ka lëshuar një paralajmërim të ashpër për përdoruesit e iPhone që kanë zakon të bien në gjumë me telefonin e tyre.

Detajet në udhëzuesin e tij të përdorimit të iOS 16 theksojnë rreziqet e lejimit të nxehjes së tepërt të pajisjeve të ngarkuara, si për shembull kur vendosen nën një batanije ose jastëk.

Shumë përdorues e karikojnë telefonin e tyre gjatë natës, duke rritur rrezikun për të fjetur në një pajisje që është e lidhur në rrjet, ndoshta pas një sesioni të gjatë të lëvizjes.

Dhe ndërsa rreziku kryesor është shqetësimi ose lëndimi i përdoruesit për shkak të mbinxehjes së pajisjes, kompania paralajmëron se mosndjekja e udhëzimeve të saj të sigurisë “mund të rezultojë në zjarr, goditje elektrike, lëndim ose dëmtim të iPhone ose pronës tjetër”.

Duke shkruar në faqen e saj të internetit, Apple thotë:

‘Adaptorët e rrymës iPhone dhe Apple USB përputhen me kufijtë e kërkuar të temperaturës së sipërfaqes të përcaktuar nga rregulloret e aplikueshme të vendit dhe standardet ndërkombëtare dhe rajonale të sigurisë.

Megjithatë, edhe brenda këtyre kufijve, kontakti i qëndrueshëm me sipërfaqe të ngrohta për periudha të gjata kohore mund të shkaktojë shqetësim ose lëndim. Përdorni sensin e përbashkët për të shmangur situatat kur lëkura juaj është në kontakt me një pajisje, përshtatësin e saj të energjisë ose një karikues pa tel kur ajo është në punë ose e lidhur me një burim energjie për periudha të gjata kohore.

Për shembull, mos flini në një pajisje, përshtatës rryme ose karikues me valë, ose mos i vendosni nën një batanije, jastëk ose trupin tuaj, kur është i lidhur me një burim energjie. Mbajeni iPhone tuaj, përshtatësin e rrymës dhe çdo karikues me valë në një zonë të ajrosur mirë kur është në përdorim ose në karikim.’

Kompania gjithashtu paralajmëron kundër përdorimit të kabllove ose karikuesve të dëmtuar të karikimit, duke shtuar se kjo gjithashtu paraqet një rrezik potencial zjarri.

Ka pasur raporte të shumta anekdotike të baterive të iPhone që marrin flakë gjatë karikimit, dhe në vitin 2013 Apple hetoi vdekjen e një gruaje 23-vjeçare nga Kina, e cila vdiq nga goditja elektrike pasi iu përgjigj telefonit të saj ndërsa ishte në ngarkim.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Teknologjia

Më shumë nga Teknologjia

Lajmet e Fundit

Te Fundit