Home Aktualitet Zjarret në ve...

Zjarret në vend, nis zyrtarisht kontrolli i KLSH-së në institucionet e emergjencave

9
0

Kontrolli i KLSH-së ka nisur zyrtarisht në të gjitha institucionet që janë pjesë e procesit të emergjencave. Kontrolli ka nisur në Drejtorinë e Përgjithshme të Emergjencave Civile si dhe hallka të tjera të Ministrisë së Brendshme që lidhet me emergjencat civile, në Ministrinë e Mbrojtjes si dhe ato të pushtetit vendor,

Sipas burimeve, me urdhër të kryetarit të KLSH-së , Arben Shehu do të auditohen të gjitha tenderimet e viteve të fundit për blerjen e pajisjeve të emergjencave. Ky kontroll nisi pas zjarreve të fundit ku pati akuza të shumta se punonjësve u mungonin pajisjet bazë.

Nisja e këtij kontrolli pati një bllokim nga ana e strukturës së emergjencave qendrore civile pasi drejtori ishte me pushime, duke shkaktuar dhe një reagim nga kreu i KLSH-së Arben Shehu i cili i bëri thirrje për rikthim në punë.

Pas rikthimit, një ditë më parë ka nisur kontrolli edhe në këtë institucion. KLSH do të auditojë dhe verifikojë në Ministrinë e Brendshme, Ministrinë e Mbrojtjes si dhe pushtetin vendor, të gjitha pajisjet që janë në dispozicion për raste emergjencash si ajo që po përjeton aktualisht vendi.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit